Een babykamer om in weg te dromen

Een babykamertje waar je kleintje heerlijk in weg droomt. Daar hoop je natuurlijk op… In ieder geval is het inrichten van de kinderkamer een feestje! Zo ontzettend veel mooie producten te verkrijgen. En met wat zelfgemaakte spulletjes erbij helemaal eigen te maken. Zoals het kinderkamertje er op de foto’s uitziet is mijn ideaal scenario, maar eigenlijk meer wishfull thinking dan realiteit. Eigenlijk nooit is het er met twee ukjes zo netjes als dat je eigenlijk zou willen. Rondslingerende kleertjes, speelgoed en onopgemaakte bedjes helpen niet echt mee. Maar wat een feestje is het toch altijd als het plaatje klopt. Trots op het (in dit geval opgeruimde) eindresultaat krijgen jullie hier een kijkje in het kinderkamertje van Lieve en Aiden. Een combinatie van home-made, opgeknapt oud en mooi nieuw.

Fijne dekentjes voor in de ledikantjes

Voor Lieve is oma druk aan het breien geweest voor een fijn dekentje. En uiteraard heeft Aiden er ook één gekregen. Op de foto zie je het resultaat van het jongensdekentje: mét driehoekjes patroontje (dat tijdens het maken zorgde voor een georganiseerde chaos van bolletjes katoen over de vloer). Het is gemaakt van superfijn ecokatoen (Debbie Bliss Eco Baby – biologisch katoen). Niet blauw, maar paars en groen.

Een origineel ledikantje? “Heel leuk zo’n bedje, maar ik ga niet klussen dit keer.”

En bij een origineel lakentje hoort natuurlijk een origineel ledikantje. De woorden van Marc toen ik een heel reeks aan ledikantjes op internet aan hem liet zien om te vragen welke hij het mooiste vond: “Heel leuk zo’n bedje, maar ik ga niet klussen dit keer.” Hihi. Écht oude meubeltjes zijn erg sfeervol, maar daar moet altijd een boel aan opgeknapt worden. Voor de commode ben ik met dikke buik naar Apeldoorn gereden, om daar een originele jaren ’60 commode uit Scandinavië te gaan halen. Mét ‘stamboom’; de voormalige eigenaren wisten me te vertellen wie hem allemaal al hadden gebruikt. Leuk! Veel schuur- en schilderwerk, nieuwe knopjes en voíla, een echt origineel exemplaar in huis. Maar dat ging voor het ledikantje dus niet gebeuren…

Voor Lieve hebben we een heel fijn ledikantje aangeschaft van Sebra, dus Aiden kon natuurlijk niet in een Ikea bedje ernaast liggen (zou hij het zelf al doorhebben? ;-)). Een maandje geleden liep ik bij toeval tegen een kant-en-klaar opgeknapt ledikantje aan bij de kinderwinkel Okido in Delft. Perfect! Een mooi, bijzonder en lekker smal model, dus ideaal voor bij ons in het kleine kamertje!

Om blij van te worden : )

Ik ben erg tevreden met het eindresultaat! Een paar andere leuke spulletjes dit kamertje heerlijk maken om in weg te dromen: mooie gordijnen met vrolijke figuurtjes (zelf gemaakt – verduisterend én van ecokatoen), een fijn lakentje van Fair & Square (met geweldige verpakking die met bijzonder veel aandacht is gemaakt), een mooie poster van PSikhouvanjou (kleinesam.nl), een vrolijke slinger met kippetjes (cadeautje van vriendinnetje) en een schattig schilderijtje (cadeautje gekregen van tante Irene).

Of de ukken hier al veel van meekrijgen is natuurlijk de vraag, maar hé, je moet het toch ook voor jezelf leuk maken!!!!

Groetjes Agnes
P.s. Heb je ook nog leuke interieurspulletjes voor het babykamertje (of goede slaaptips ;-))? Laat het me weten!

Volg Lalize ook op facebook
Bekijk de producten van Lalize hier

4 comments

  1. Small Henneth To My Mind’s Henit maybe quite tellingthat the first language topop into my ‘dol’ is based intaoticn**frinslated from Tolkien’s Sindarin elvish: henneth=window, hen=eye, dol=head

  2. A história de Anne Frank marcou minha adolescência… Li o “Diário de Anne Frank” umas 10 vezes e ainda não consigo assimilar todo o sofrimento que os judeus passaram nas mãos do ******** do Hitler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *