Eco kleding voor (baby) jongetjes

Wat een zoektocht, het vinden van mooie baby kleertjes voor jongens! Dat ons eerste kindje een meisje werd vond ik heerlijk. Na de 20 weken echo waren de eerste kledingstukjes heel snel gekocht. Het fenomeen ‘teveel roze’ kennen we hier in huis dan ook niet. Jurkjes en rokjes zijn ook in overvloed te vinden, samen met allemaal kleuren maillootjes. Dit keer hoorden we met de 20 weken echo dat er een jongetje op komst was. Jeetje. Wat dit kleine knuffeltje aan te doen?

Het eerste outfitje

Imps&elfs_shirt_eco_Lalize_2

Een deel van het eerste outfitje van Aiden. Ons kereltje was alleen zo groot dat hij het t-shirtje heeft overgeslagen…

Dus opzoek naar leuke outfitjes voor de kleine uk. Best een dingetje, helemaal als je zwanger bent. Want de kleertjes moeten natuurlijk wel écht leuk zijn. En dan liever niet al te blauw allemaal. Van andere mama’s had ik al twee grote tassen 2e hands broekjes, shirtjes en rompertjes gekregen, maar voor een paar aanvullende stuks én het eerste setje toch op pad gegaan. Ik ben uiteindelijk op de kleertjes die te zien zijn op de foto uitgekomen. Toch gewoon in de winkel gehaald na veel gegoogle op internet. Hieronder enkele eco-merken die ik tijdens mijn speurtocht tegenkwam en waar ik helemaal blij van kan worden!

Een paar fijne merken met eco kleertjes voor jongetjes

  • Kupukupukids – ‘Organic and handmade baby clothing from barcelona’. Lekker origineel en verkrijgbaar via Etsy.
  • Ubang babblechat – Geniale en lekker eigenwijze kleertjes uit Denemarken.
  • Olie en Jeujeu – Leuk Nederlands merk. Ik ben hier wel fan van 🙂
  • Mini rodini – Zweeds merk met bijzondere illustraties.
  • Cosilana – Een ietwat wollig Duits merk, maar ze hebben hele fijne en mooie broekjes.
  • Imps&Elfs – Fijne kleertjes die (bij mij iig) lang mooi blijven.
  • Cmig – Alle print worden met de hand door middel van zeefdruk op de kleding aangebracht.

Merken als smafolk, maxomorra en katvig hebben ook veel keuze, hierbij moet je de kleurtjes en printjes van het seizoen net leuk vinden. En niet te vergeten natuurlijk de eco lijn van de H&M en Hema. Fijn voor een hele serie basics in allerlei kleurtjes. Ook van name-it ben ik verschillende kleertjes van organic cotton tegengekomen.

Na de vele speurtochten voor de al verkrijgbare mooie (en verantwoordelijke) kleertjes borrelt hier de inspiratie voor leuke zelf gemaakte outfitjes voor Aiden (nu 8 weken) af en toe alweer op. Leuk!

Groetjes Agnes
P.s. Nog leuke suggesties? Ik hoor het graag!

Volg Lalize ook op facebook
Bekijk de producten van Lalize hier

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *